Vykurovacia sezóna sa zrejme začne v najbližších dňoch

19.09.2013 Prešov

Prešov 19. septembra (TASR) - V Prešove sa obyvatelia bytových domov pripravujú na začiatok vykurovacej sezóny. Spoločnosť Spravbytkomfort, a. s., ktorá má na starosti dodávku tepla do prešovských bytov, je už na novú vykurovaciu sezónu pripravená.
"Súčasný vývoj počasia predpovedá, že začneme v najbližšom období s temperovaním bytov, preto pracovníci energetického úseku napúšťajú a tlakujú rozvody tepla. Vlastníkov bytov upozorňujeme, aby otvorili na všetkých vykurovacích telesách v byte všetky horné, prípadne spodné regulačné armatúry naplno. Dôležité je postupne odvzdušniť radiátory v jednotlivých bytoch bytového domu," informovala predsedníčka predstavenstva spoločnosti Natália Banduričová.
Poznamenala tiež, že zabezpečením týchto úkonov a priebežným odvzdušňovaním stúpačiek sa docieli, že nábeh ústredného kúrenia bude čo najkratší a bez problémov. Podľa jej slov sa Spravbytkomfort pripravoval na vykurovaciu sezónu už počas leta, kedy sa realizovali servisné práce na tepelných zariadeniach. To so sebou prinieslo opravy čerpadiel, montáž frekvenčných meničov, výmenu meračov tepla a ich ciachovanie, ako aj výmenu teplovodných potrubí.
"Samozrejme, nezabudli sme ani na zvyšovanie efektívnosti pri výrobe tepla, preto sme menili časť starých horákov za nové a vložili sme nemálo finančných prostriedkov na opravy a výmenu kotlov. V tomto období prebiehajú aj mnohé investičné akcie a najväčšou je rekonštrukcia kotolne na sídlisku Šváby s montážou kogeneračnej jednotky. Táto rekonštrukcia prebieha počas plnej prevádzky," dodala Banduričová.
 

Vyberte región

mark